4 februari 2011

Na een dag reizen ben ik aangekomen in Xiamen. Waar mijn naam direct geroepen wordt door Stella.
Met een grote knuffel begroeten we elkaar.

Na men spullen in het appartement gedropt te hebben. Gingen stella en ik naar GEO. Waar ik werd voorgesteld aan Stella der collega’s. Owen, Jia Li, Xiao Wang en een paar andere.
Hier gingen we hot-potten met de daarbij behorende alcohol. Omdat ik nieuw ben in deze groep wilt iedereen met mij drinken. Klein tip zorg dat iedereen tegelijk met je drinkt.

Na deze vrolijke belevenis. Kon ik heel goed slapen. Dit helpt zeker tegen de jacklag. Na de volgende dag op de juiste tijd weer wakker te worden. Bleken Stella en ik uitnodigt bij Xiao Wang voor een etentje.

Daar aangekomen was het genieten met zijn familie en vrienden van een heerlijk maaltijd. Heb ze even versteld doen staan van mijn stokjes eten en dat ik zelfs rijst lust (hoezo vooroordelen 😉 ).

Het chinese nieuw jaar daar hangen allemaal spandoeken voor met konijnen duurde even voor het kwartje viel dat dit was omdat 2011 het jaar van het konijn is.
Stella is hier ook erg blij mee aangezien zij in het jaar van het konijn geboren is. Wat weer inhoud dat het een goed jaar voor haar zou zijn.

Beetje jammer is dat in Xiamen geen vuurwerk afgestoken mag worden. Heb wel naar de nationale chinese zender gekeken wat ook een van de tradities is. Een 8 uur lang durende oudjaar conferentie waar de nadruk op chinese tradities werd gelecht.

Mijn eerste dag in het chinese nieuwe jaar. Samen met Stella,  Jia Li, Xiao Wang naar Goulangyu.
Tijdens dit bezoek nog een bekende gezien. Iemand van de tweede groep van CHECK-IT die ik de eerste dagen van hun verblijf Xiamen had laten zien. Na weer voortreffelijk gegeten te hebben werd ik weer verbonden met de buitenwereld een chinees nummer met internet. Mijn appartement bleek de internet verbinding namelijk te kunnen wachten tot ik terug kom van Stella der ouders.

De volgende dag 4 februari om 10:30 is mijn busreis begonnen. Een 9 uur durende busrit. Mijn verblijf daar komt in de volgende post net als bijbehorende foto’s.

Tags: