14 februari 2011

De vakantie periode is voorbij wat betekend dat ik aan de slag ga binnen Xiamen University.
Ik zal daarbij een stuk software omschrijven dat het in plaats 1 ding tegelijk kan naar als ik het zelfde x keer tegelijk moet doen splits het werk dan ook op in x kleine stukjes.
De reden hiervoor is dat we tegenwoordig meerdere processoren in onze pc hebben zitten en 1 daarvan is tegenwoordig ook een die heel snel is in video verwerking.
Aangezien gezichtsherkenning een en al beeld is lijkt de keuzen op dit moment makkelijk gemaakt.Er zit echter een klein adertje onder het gras. Het is een stuk software wat kunstmatige intelligentie heeft. Dat gedeelte is nog niet geheel zeker van waarop het in dit geval beter draait vandaar dat zowel de normale processor en de video processor samen gebruikt zullen worden.

Nu is er een bedrijf dat dit voor ons al een stukje makkelijker heeft gemaakt door middel van CUDA namelijk NVIDIA. En laat het nauw ook zo zijn dat Xiamen University een super machine heeft aangeschaft van dit bedrijf. Dat een mooi naampje draagt als “Tesla”.

Maar goed mijn eerste dag stage en geregel.

Vanochtend werd deze grauwe grijze dag verstoord door een wekker die vond dat ik maar eens moest wakker worden. Na een eitje op brood weggewerkt te hebben ging ik met mijn tas vol spullen op weg naar het Xiamen University terrein. Dit terrein aan de overkant van mijn appartement is best groot en was dan ook blij een landkaart tegen te komen. Ik zoeken naar een pijl of ster van u bent hier na deze niet gevonden te hebben en er vanuit ging dat de groot afgebeelde poort de poort was waar ik net naar binnen was gegaan liep ik straal de verkeerde kant op waarna ik gate 2 tegen kwam met de zelfde landkaart. Toch maar eens goed kijken blijken er 4 poorten op het terrein te zijn. Aangezien ik net ook een bibliotheek was tegen gekomen was mijn oriëntatie op de map al een stuk beter.

Bij de buitenlandse studenten registratie bureau aangekomen hangt er een spandoek welkom nieuwe studenten en een port met buitenlanders naar links. Dus ik naar het linker gebouw wilt de mevrouw achter de balie niet engels spreken dat ik 5000 Yuan betaal, Ik bellen met mijn Chinese contact persoon en die meld dat het voor een appartement is aangezien ik deze al had betaald en begreep dat dit dus de verkeerde desk was toch maar weer terug naar het gebouw waar bij staat buitenlanders naar links.

Ik binnen aangekomen en mijn roze handleiding meld eerste verdieping (nu ik aan denk dat is waar ook Chinese tellen bij één en niet bij nul zoals wij met verdiepingen) was ik op zoek naar een trap aangezien ik deze niet vond en op de locatie waar ik deze verwachte de registratie kamer vond was dat probleem verholpen. Niet helemaal krijg ik de vraag wat voor een student ben je? Een uitwissel student of anders. Ik denk ben geen student maar een stagiair wordt mij vermeld ow dat regelt Zhang. Dus ik denk mooi geregeld.

Na een kleine half uur lopen (Ja waar ik moet zijn zit precies aan de andere kant van het terrein) kom ik bij het gebouw aan waar ik moet zijn. Op de 5de etage met de trap de lift waren ze vergeten 😛 kom ik bij het lab aan waar ik vorige keer wist dat het daar zat. Een dichte deur en de deur ernaast ook. De deur daarnaast bleek ook een lab te zijn waar ik ook moest zijn. Klein probleempje niemand die er zat wist van mijn aankomst. Dus ik maar weer bellen met men contact persoon die bleek nog les te hebben 🙂 die zou pas over een uur komen. Ondertussen maar aan de mensen die er zaten gevraagd waar ik professor Zhang kan vinden. Onhandig die namen waar ook een van die 4 manieren van uitspreken in zit. Na wat gehannes en uitleg kwam ik dan toch bij de juiste persoon uit.

Toen werd het de mensen duidelijk die pc die in die doos zat was voor mij en er was ook plaats gemaakt voor mij om te zitten. Ik die pc installeren en ondertussen vliegt de stop in de stoppenkast er voor de 2de keer uit. Na weer stroom te hebben ik de pc aanzetten. Kom ik tot de wonderbaarlijke ontdekking:

 1. Er staat windows XP op de pc terwijl ik onder Linux moest gaan werken (pc is niet nieuw)
 2. Er zit een ATI kaart in inplaats van een CUDA ready kaart van NVIDIA.
 3. Oplossing voor stap 1 en 2 gewoon men laptop gebruiken.

Een bijkomstige voordeeltje is dat die ook sneller is dan die PC :P.

Later kwam dan Bill, hij had de sleutel van het lab en de ontbrekende informatie die nodig had om men werkplek operationeel te krijgen.
Vervolgens werd ik aan een mailing lijst toegevoegd (veel spam met af en toe iets nuttigs). En kon ik bij de code waarom het allemaal draait. Een artikel wat daarbij hoort ook gevonden en begonnen met lezen daarvan. Ook kreeg ik te horen dat ik dus een uitwissel student ben ik ik dus weer terug zou moeten naar het registratie bureau.

In de middag uit eten. Nu was ik bekend met het schuurtje vlak naast de ingang wat ik niet wist was dat wanneer je net achter het schuurtje een smal straatje in ging vervolgens een soort voordeur door trap op. Dat je dan bij een dak restaurant uitkwam. Waar er met hulp van men collega’s het menu vertaald was en ik een schotel besteld had net als dat hun dat hadden gedaan. Hier kwam dan de lang gemiste schotel met eggplant. Het maken van deze schotel was me tot nu toe nog niet gelukt ook in NL te maken dus dat was zekers weer genieten.

Na het eten verder gegaan met lezen maar dat was het dan ook wel voor die dag.

Om 17:00 weer terug naar het registratie bureau en zo men collega kaart ontvangen en een pak papier waar je eng van wordt. Bij thuis komst lag daar een stapel pannenkoeken die ik een dag eerder gemaakt had en waar er nog een paar van over waren. Vervolgens het pak papier geopen om te kijken wat daar nauw eigenlijk in zit. Een berg reclame over hoe goed Xiamen Univeristy wel niet is en wat ik allemaal zou moeten doen als ik hier echt zou studeren. Dit allemaal gaat niet op voor mij. Dus stapeltje maar netjes naast me gelegd en dit verhaaltje van vandaag samengesteld.

2 gedachten over “Eerste dag stage”

 1. spannende eerste dag ^^
  ben beniewd hoe het je verder zal vergaan daar ^^

  gr. jeroen

 2. Dag mijn zoon,
  Ik heb wat (te) lang gewacht met het reageren op je blog maar ben natuurlijk wel een trouwe lezen. Er zijn op dit moment wat veel rariteiten op mijn werk dus overdag ontbreekt het me nog al eens om te reageren.
  Jij blij dat je net een nieuwe laptop heb en naar eigen smaak heb kunnen inrichten. Werkt altijd prettiger. Alvast veel succes met je opdracht en tot Sky-ps.

Reacties zijn gesloten.