17 februari 2011

Vandaag is de laatste dag dat het chinese nieuw jaar gevierd wordt met vuurwerk.

Het is ook een dag dat je kan vergelijken met het suikerfeest. Allemaal zoete hapjes en heel veel lamppionnen in de vorm van een konijn.

Aangezien Xiamen eiland haast geen vuurwerk afsteekt. Bleven de lamppionnen en de zoete hapjes over. Een volledig park met daartussen een hoofdweg van Xiamen was afgezet. Dit vanwegen de enorme hoeveelheid mensen die erop af komen en ook vertrekken.

Bedenk je een park zo groot als Waliby World helemaal vol met mensen. En om daar te komen is het één grote wachtrij. Om een of andere rede blijft iedereen op de weg lopen. Als je over het gras gaat dan skip je meer dan de helft.

Het was heel bijzonder om te zien al die immens grote lamppionnen. Vele waren wel drie keer zo groot als ik ben en de ingang was enorm groot.

Meifang kon me melden dat er tekens werd omgeroepen dat mensen elkaar kwijt raakte en dat ze op een bepaald punt moesten komen. Dus voor mij de hint verlies elkaar niet uit het oog.

Naast de lamppionnen was er in het midden ook een fontein deze spuiters kunnen een bepaald patroontje spuiten een heel spektakel dus om te zien. Na dit allemaal gezien te hebben gingen Meifang en Ik weer terug naar ons appartement waar we witte zoete balletjes aten. Deze kleine baupou  bolletjes waren gevuld met gezoete sesamzaadjes en waren opzicht best wel lekker.

Een gedachte over “Konijnen jaar”

  1. “Waren opzich wel lekker”

    Overtuigend Michel 😛 Daarom dat je bijna een lampion op eet!

Reacties zijn gesloten.