21 februari 2011

Vandaag begon als een rustige dag, dit weekend was niet super bijzonder te noemen.

Op zaterdag een Chinese bankrekening geopend en er voor gezorgd dat mijn studentenkaart met bus functie volledig zou werken.

Op zondag was het een dag van waar is mijn internet. Ik heb betaald voor internet ik wil internet. Na het opzoeken van de het probleem kwam ik er achter dat ze de bekabeling aan het vervangen waren die naar het verdeelpunt ging van mijn internet. Nu snap ik zelf wel dat daardoor het internet niet werk en dat dit meer ten voordelen voor mij is. Dit kon ik bevestigen aan de eind van de dag. Aangezien de verbinding nu niet meer lijkt op een inbelverbinding maar meer op een ADSL verbinding. Het Skype gesprek ging vervolgens ook vele malen beter dan voorheen.

Terug bij de dag van vandaag en ook de reden van de titel van dit verhaaltje. Terwijl ik rustig aan het werk was aan het project en ik het gevoel kreeg dat het wel wat druk werd om me heen en ik mijn naam best vaak voorbij hoorde komen tijdens dat Chinese gebrabbel. Keek ik maar eens om wat er nauw gaande is. Tot mijn ontdekking was iedereen bij elkaar geroepen dus uit hun vertrouwde cubicles. Wat blijkt ze moeten een demo gaan geven dat ze wel productief zijn. Wat inhoud dat die robot die in de kluis stof licht te verzamelen weer eens aan de slag moet.


Op de eerste dag dat ik was aangekomen in het lab bleek er een camera lens binnen te zijn gekomen die bij een camera thuis hoort. Deze camera werkt natuurlijk weer eens niet op USB maar op een Firewire aansluiting deze oplossing zou de oplossing zijn en was toen de tijd in strijd met USB. Zoals misschien de meeste van jullie wel weten heeft firewire het verloren van USB en daarom heeft ook bijna geen enkele pc zo’n aansluiting. Mijn laptop die best nieuw is heeft er misschien wel een aan de achterkant zitten maar die is verkleint en zij hebben de grote versie ervan nodig. Gelukkig zwerft er in het lab een kaart rond die in een pc gestopt kan worden zodat het probleem opgelost is. Maar deze zit natuurlijk in een server. Even een kleine uitleg voor de leken onder ons. Een server is een machine die je aanzet en aan hoort te blijven en alleen in uitzondering uitzet omdat er een software of hardware update plaats vind. Dus niet omdat het handig is om een kaart in te testen en die vergeet er weer uit te halen. Dus server uit kaart eruit server aan geen server terug te vinden in het netwerk. Omdat het vlug vlug moest waren ze de netwerk kabel vergeten :P.

Na dit ge-ren om me heen was het tijd voor lunch. Dit keer was het niet restaurant alla dakterras maar een klein hokje die wel een paar tafeltje uit kon klappen buiten. Het is namelijk warmer aan het worden en zowaar het is droog. Het regenseizoen gaat namelijk bijna beginnen en het regent nu al best vaak. Maar vandaag dus een mooie warme dag met een graad of 18 en een lekker zonnetje. Dit keer waren ze ook wat vraagzamer dan anders en kreeg ik allemaal vragen over Nederland. Wat is een traditioneel recept in Nederland (Hutspot), en noem eens een paar typisch Nederlands dingen (Molens, Klompen, Tulpen en Kaas). Vervolgens vroeg ik wanneer ze die demo eigenlijk moesten geven. Wat blijkt die hoeft pas eind April gegeven te worden maar goed dat ze dan vandaag zo hard aan het rennen zijn. Er moet namelijk nog best wel wat gebeuren voordat de test ruimte zie foto dag een weer terug in de staat is dat die ook daadwerkelijk werkt.

De camera die bovenin het test hokje hangt is namelijk overleden, die wordt dus vervangen door een nieuwe camera die dus een firewire kabel heeft gekregen. Ook de aansluit mogelijkheid wordt vervangen door een beweegbaar onderdeel. De robot krijgt namelijk hulp van bovenaf omdat die te weinig geheugen heeft om de ruimte zelf te onthouden. Ook het hok zelf heeft geen stroom meer de kortsluiting van dag een kwam daar vandaan en in plaats van het probleem op te lossen zorg je voor een work around en haal je alles wat op die stop zit weg en zet je op een andere stop zodat de test ruimte overblijft zonder stroom. Ook moet de robot nog even zijn eigen hok weer stofzuigen al zal die daar waarschijnlijk hulp van krijgen van een van de vriendelijke vrouwelijke Chinese hier zo. In dat op zich zijn de Chinese mannen net als de rest we houden niet van schoonmaken en een vrouw blijkt het sneller te willen schoonmaken dan wij.

Dus allemaal paniek om niks maar het maakt de dag wel weer iets levendiger. Niet dat ik me verveel maar om de hele dag bezig te zijn achter een pc met mensen om je heen die maar weinig engels praten wordt het wel wat eentonig van. Gelukkig kan ik veel plezier vinden in het draaien van het software wat ik moet gaan omzetten naar CUDA. Vooral omdat de code hier en daar nog op spaghetti code lijkt en het ermee werken iets lastiger maakt.

Dat was het dan weer voor vandaag. Tot de volgende keer.

P.S. Zojuist mailtje gekregen dat ik vermeld sta op OpenCog.org

3 gedachten over “Paniek”

  1. Voor mensen die daar Artificial Intelligence programmeren zijn ze niet zo intelligent bezig :/ :p

  2. Paniek! Maar wel productiviteit!

    Kaartjes uit een server halen als die draait kan wel alleen er weer in zetten word een crash 😛 .

Reacties zijn gesloten.