8 juni 2011

De voortgang van mijn stage is in 1 zin te vermelden ik heb lopen documenteren. Waarna aan het einde van de week te horen krijg dat mijn inlever datum op een geheel andere dag licht. Wel relax natuurlijk meer tijd voor het document en meer tijd voor het project zelf ook.

Een week werken aan een document is best wel saai en hoe vaak ik wel niet vast kom te zitten om de simpelste dingen. Het huis is nog nooit zo schoon geweest aangezien ik schoonmaken blijkbaar leuker vind dan het document :P.

Maar goed een groot hoeveelheid is nu gedocumenteerd en voor mijn gevoel zit het moeilijkste gedeelte van het document erop alleen de voortgang erin proppen.

Meer ruimte voor mijn verhaal klik more…

Het begin van de week gingen we uit eten bij het restaurant waar Meifang nu werkt. Terwijl we daar aankwamen gingen mijn vriendin even naar het toilet en had ze tegen mij gezegd neem een plaats in het restaurant. Na nog gaan 10 seconden gezeten te hebben komt er een Australische meneer naar me toe die meld dat het een open menu is en dat ik bij het begin kan bestellen en een nummer mee krijg en dan ik vervolgens eten krijg. Waarop ik meld ik wacht even tot mijn vriendin terug is. Blijkbaar begreep die het niet helemaal want even later stuurt die een tweede meneer op me af die me het zelfde uitlegt :P.

Nadat Meifang terug was en een vriendin van haar gevonden had gingen ze bestellen waarna ik een Chinese roti kreeg. Welke heerlijk smaakte ik snap nu ook waarom ze meld dat het eten wat ze hier krijgt beter is als haar vorige werkplek. Na even gegeten te hebben kwamen de twee mannen die blijkbaar allebei uit Australië komen naar me toe om met mij te babbelen. Wat ik van de plek vond en hoe het eruit zag. Hoewel ik weinig te klagen had vond ik het wel grappig dat er tegen mij gezegd word er is een open menu maar toen ik ging kijken naar dit open menu was die toch echt geheel in het Chinees het trucje met plaatjes moet hier blijkbaar opnieuw uitgevonden worden. Er is ruimte zat om dit te doen.

De manier van bestellen is eigenlijk een semi fastfood manier. Je bestelt bij het begin waarna je mag zitten. Het eten word vervolgens wel bezorgt en je krijgt ook alle benodigde service om extra drinken te krijgen. Het is weer eens wat anders.

Ook deze week witte sokken moeten kopen het is een soort van bezigheid therapie om te zien of we het kunnen krijgen. In plaats van dit te zoeken toen we schoenen of een korte broek gingen halen gaan we dit apart doen. Terwijl blijkbaar de kennis hiervoor al bestond voor de zwarte schoenen. Maar goed veelte kleine witte sokken gekocht want ja ze zijn zo rekbaar (not) en ik niet zo zin had om weer 12 winkels door te spitten naar sokken.

De rest van de week aangevuld met film kijken en na het werk stand bezoeken en BBQ eten.

Het is opnieuw maandag maar dit keer is het een nationale feestdag Meifang melde dat ze wist waar deze gehouden werden in Xiamen dus daar had ik wel zin in. Het “dragonboat festival” gaat om een race met een dragonboat. Nu had ik al vaker over dit festival gehoord en wauw het daarom om zeker niet missen. Hop met de bus naar een andere eind halte heerlijk vier Yuan voor anderhalf uur met de bus met twee personen he he. Daar aangekomen was het wel een beetje rustig voor een festival wat bleek de dragonboat races waren drie maanden geleden al afgelopen. Hum vreemd vandaag festival drie maanden geleden al afgelopen maar goed de wonderen zijn China nog niet uit :P. De racebaan lag er nog wel en wat ik die ochtend nog op tv zag is het eigenlijk gewoon roeien met meer mensen en iemand voorin die op een best grote trommel zit te meppen.

Vervolgens zouden er mier zoeten hapjes moeten zijn die verpakt zitten in mais bladeren. Ook dit viel erg tegen de hoge hoeveelheid zoetheid die ik had verwacht bij mier zoet was bij verre weg te proeven was eerder hele droge rijst met hier en daar het gevoel een beetje kaneel te proeven. Nu was ik er wel eerder achter gekomen dat mijn smaak van zoet heel anders is dan die van Meifang. We zijn het er over eens dat suiker zoet is maar er zijn hier war vreemd soorten vruchten die volgens haar zoet zijn en voor mij gewoon heel vreemd smaken maar alles behalve zoet zijn.

Maar goed nu we toch op een soort klein eilandje zijn konden we er maar net zo goed even rond gaan kijken. Na wat rond gelopen te hebben kwam ik het volgende merkwaardige weer tegen. Een zwembad strak naast de zee. Voor het zwembad moet je dokken maar de zee is gratis. En in het zwembad zit het zelfde water als in de zee alleen heb je dan geen golven meer van wegen het muurtje. Rare jongens die Chinese :P.

Na wat verder te lopen kwamen we in het winkel gedeelte terecht en daar vond ik de zelfde blauwe klompjes die ik vanuit Nederland had meegenomen als kadootjes. Na hier een tijd te zijn geweest bleek het al weer bijna einde dag wauw tijd vliegt echt wanneer ik samen met Meifang ben 🙂 terug met de bus naar het appartement waarna ik een overheerlijke maaltijd van haar kreeg en vroeg naar bed gingen want ja ja de volgende dag Foto’s maken.

De foto dag biep biep om acht uur ging de wekker en hoppa wakker worden eten douche tanden poetsen en met de bus naar de winkelstraat waar we in een bloed hete winkel moesten wachten op nog één koppel vervolgens in een veelte klein busje naar een loods. Op naar de vijfde verdieping en daar was dan een galerij waar je blij van werd. twaalf rekken vol met trouw jurken en de jacht kon beginnen wat op het eerste oog best makkelijk leek bleek voor Meifang een stuk lastiger de jurken waren namelijk in maatje super klein en daar paste ze dus niet even gemakkelijk in. Na wat meer gezoek kwamen we dan bij jurken die haar wel paste en met naald en draad werd vervolgens het achterste gedeelte dicht gemaakt :).

Jurk één een roze jurk met glimmertjes erop en ik in bijpassend pak. Het bleek inderdaad best gemakkelijk een pak voor mij te vinden wat smal in de schouders maar goed dat ziet hopelijk niemand :P. Vervolgens werd ze opgemaakt en haar haar in een model geduwd. Een bijna hele nieuwe Meifang kwam uit de stoel nadat zo opgemaakt was. Met valse wimpers lipstick een volledige pancake aan make-up. Ook ik kreeg wat poeder op men gezicht maar dat was binnen vijf minuten klaar vervolgens werd mijn haar gedaan met een soort van schokbeton. Nadat het droog was zat het muurvast het gevoel alsof je eigen haar een helm is :P.

Aangezien het tegen 13:00 was tegen de tijd dat Meifang in jurk en klaar was voor de eerste foto waren we blij dat we eerst voor binnen hadden gekozen. 32 graden buiten met volle zon in de schaduw met de kleren en huid die ik heb betekende dat gebakken ik. Er ging een deur open en daar liepen we de studio in allemaal decors van verschillende locaties. Ik dacht dat we de locatie mochten uitkiezen maar het bleek dat iedere jurk bij  een locatie hoorde ook goed. Even wennen aan de fotograaf hij sprak alleen chinees met hier en daar een engels woord. Wat natuurlijk heel grappig is maar gelukkig had die een goede manier van uitleggen van hoe ik moest staan en vervolgens mocht Meifang alle kleine aanpassingen vertalen wat gelukkig wel mee viel. Wat ook wel vreemd voor mij was ik moest mijn bril afzetten en die werd vervangen voor een bril zonder glazen. Kon ze blijkbaar niet duidelijk maken dat mijn bril niet weerspiegelde.

Na de eerste sessie foto’s jurk nummer twee dit keer waren we in traditionele kleren van China een hele grote soepjurk met mauwen die ook veelte groot zijn daarbij was Meifang der haar in een ander modelletje geduwd en een bijpassende kroon erop gezet. Ook ik had een soort van helm op met 2 enorme flap oren aan de achterkant. Vervolgens in een ruimte met veel piepschuim en nog veel meer lampen. De flitser deed het in het begin niet dus duurde ietsje langer maar maakte het geheel alleen maar grappiger. Na weer een flink aantal foto’s werd het tijd om naar buiten te gaan. Jurk drie en vier werden eerst gezocht en geprobeerd waarna ook mijn kleren erop aangepast werden. Meifang haar make-up ronde en vervolgens naar buiten het is nu 16:30.

Op het strand aangekomen gingen we daar op nieuwe foto’s maken Meifang in het wit ik ook in het wit. Met de witte sokken en blijkbaar ook witte schoenen die ik als een soort slippers droeg :P. Na weer een hele berg foto’s dit keer ook met knuffels en een bloemen mandje. Werd het tijd voor jurk nummer vier en mijn pak. Meifang had een hele mooie paarse jurk met rozen erop gevonden en ik kreeg een zwart pak met een paarse blouse eronder. En terug naar men zwarte glimmers. Met dit setje gingen we op de foto op een grote steen ook op het strand en op de loopbrug ernaast.

En hop weer terug in de auto terug naar de studio 18:30. We worden een beetje moe van deze toch wel lange dag zo. Al gaat de tijd vreselijk snel doen we ook veel. Terug in de studio licht daar al een jurk klaar en die vinden we allebei mooi. ik word in een zwart pak gehesen met een witte blouse. De laatste make-up ronde en terug naar de foto studio. Daar nemen we een flink aantal foto’s waarbij we op een bank zitten of achter een nep piano. Na ook deze foto gemaakt te hebben mogen we terug in onze eigen kleren. Het is 20:00 als we terug in de auto zitten omdat ze toch langs ons huis rijden willen ze ons daar best wel even af zetten en we genieten daar dan zeker van.

Thuis aangekomen eten we wat nemen nogmaals een douche en vallen als een blok in slaap. Moe van de hele dag staan en voor mij ook geruime dag zonder eigen bril rond gelopen.
We mochten zelf geen foto’s maken maar aan het einde van de dag deden ze iets minder moeilijk dus er zit een klein voorbeeldje bij de foto’s 🙂

4 gedachten over “Week 16 + Foto dag”

  1. wauw michel, Jullie zien er waanzinnig mooi uit zeg !

    Ongelooflijk 🙂

    Maar euh Schokbeton? O.o hahaha
    Lekkah !

    1. @Mischa Dat t-shirt is van een dag eerder maar je dat klopt. Had die dag een normale blouse aan voor het geval dat er echt veelte korte kleren zouden zijn.

Reacties zijn gesloten.