20 maart 2011

We zijn weer een week verder.

Het resultaat van deze week is dat er nu een klacht bij school is neergelegd met betrekking tot de voortgang van mijn stage.

Wat heb ik deze week nog meer gedaan na heel veel code door gespit te hebben en er nu nog meer wijsheid van dit pracht programma verkregen te hebben ben ik pas op de helft. Het programma hoe kon het ook anders is best complex en om even CUDA hierop los te laten is toch wel wat meer uitzoekwerk nodig. Ook de nodige frustraties met Linux (2de besturing systeem van mijn laptop) weer achter de rug. Er was mij verteld dat het verstandig is een profiler mee te laten lopen met de code zodat ik kan zien waar het zware werk wordt verricht. In Windows Visual Studio gaat die natuurlijk vanzelf als je op de debug knop klikt in Linux hoe zij het ook anders niet. Weer wat exotische commando’s verstopt in handleidingen van 12 pagina’s groot nee Linux is super gebruiks vriendelijk. Op 1 punt ben ik het daar wel mee eens een bibliotheek aan je code toevoegen gaat in Linux veel makkelijker dan in Windows. Zo alweer genoeg gezegd over dit onderwerp.

Er is natuurlijk nog veel meer gebeurt zo heb ik geholpen met het opzetten van de demo die we volgende maand moeten geven. Er moest een camera worden opgehangen boven de speelruimte (test  plek) van de robot(s) aangezien ik gewoon bij deze stellage kan zonder trap of stoel maakte ik daar maar even gebruik van om die camera op te hangen. Het duurt nu al bijna 3 weken voor ze er een houder voor kunnen maken dus mijn manier van ophangen kabel er 2x omheen geslagen en vervolgens een soort van knoop erin gelegd zodat de camera vast zit en niet meer beweegt.

Vervolgens moest deze camera gaan werken op Linux dit zoals eerder genoemde systeem werkt niet zo van hier heb je een cd met drivers installeer maar en gaan. Dus na wat gestuntel met bibliotheken en bijzondere programma’s een werkende camera met allerlei mooie in en uitgangen voor programmatuur.

Vervolgens de vloerkleed die bedacht is verhuist en de objecten verplaats zodat deze ook daadwerkelijk zichtbaar zijn op de camera. het resultaat:

Het is best grappig om zo’n plaatje te zien dat witte ding is NAO en het is inderdaad een robot. Zoals de Chinese de hele tijd zeggen “Stupid now” de reden hiervoor is voor mij nu ook wel duidelijk de software die meegeleverd wordt is best handig alleen als je programma niet precies doet wat het zou moeten doen dan doet de robot dat natuurlijk ook niet. wat inhoud dat je of in het programma of op de robot een knop meot indrukken zodat de motoren niet meer aangestuurd worden. Dit resultaat is vaak dat die omvalt nu is dat niet zo handig voor de robot want daar kan die stuk aan gaan. Wat wel zo is hij kan zelf weer opstaan.

De meubels die je ziet op het plaatje zijn op zijn Chinees gemaakt wat inhoud ze zijn allemaal 2 cm te hoog voor NAO of dus eigenlijk waardeloos. Nu zijn er een paar andere robbetjes die hier wel profijt van hebben aangezien die onder of langs deze objecten heen moeten manoeuvreren.

Tot zo ver mijn stage. Wat doe je in het weekend.

Dan ben ik meestal alleen Meifang moet werken in het weekend en ook al is ze zo ziek als wat ze gaat nog steeds. Wat ik ook tegen haar zeg ze blijft gaan dus leg me er maar bij neer. Dit weekend ben ik wezen winkelen eerst langs de elektronica winkel om voor mijn laptop een verloop stekker te halen van HDMI naar DVI (blijk alleen maar een HDMI poort te hebben dus dat wordt geen beamers aansluiten). Vervolgens op jacht naar badminton rackets nu stikt het in China van de tennis en badminton racket winkels maar het is net als de thee hiero ze verkopen allemaal het zelfde en dan ook nog eens naast elkaar. Nu heeft de ene winkel wel het racket en de ander niet heb geloof nu wel 1 van de gevraagde rackets gevonden maar de prijs is het zelfde als in Nederland dus zonde om dat speciaal hier te gaan halen met speciaal met de hand gespannen rackets.

Zondag was dit keer het uitgaan moment al had ik het me iets anders voorgesteld dit was ook best gezellig. In een restaurantje eerst wat eten en dan drinken tot het personeel ons er ongeveer uit schopt. Nu was de collega van Meifang mee die heeft wat problemen op het werk. Dus ik luisteren naar het probleem. Wat blijkt hij heeft een in zijn ogen geintje gemaakt richting een collega die vond dit niet leuk en heeft een klacht bij de manager ingediend. Nu is het zo dat een manager dit probleem makkelijk zelf kan oplossen door te zeggen jullie moeten even praten. Maar in plaats daarvan heeft die zijn baas weer gebeld. Wat ik begrijp de manager is nieuw en is eigenlijk een omhoog gevallen kok. Dus de keuken heeft het prima naar hun zin maar het bedienend personeel en helemaal niet.

Nu moet hij Stella haar collega woensdag met de baas gaan spreken over dit voor geval. Nu zou je denken even sorry zeggen en dan is het klaar. Daar is hij het wel mee eens maar wat het absurde is van het verhaal is dat hij vervolgens gaat eisen dat de collega die hij beledigt heeft ontslagen gaat worden zo niet dan gaat die weg. In plaats van dat hij een nieuwe klacht indient tegen de manager gaat hij een bediende laten ontslaan omdat hij iets fout deed. Juist die snap ik nog niet helemaal. Wat ik wel begrijp is dat het weggaan zo wie zo in het plan zit om een hoger salaris te krijgen maar dat kan hij in mijn ogen op dit moment nog niet doen van wegen het probleem wat die zelf gemaakt heeft. Maar goed wat je ook tegen die kerel zegt het maakt niet uit als je zegt is die auto groen dan is de lucht blauw. Smaken de pinda’s lekker de groente was niet te eten. Hij vind omdat hij er al 3 jaar werkt (waarbij hij ook iedere keer een jaar er niet heeft gewerkt maar vervolgens door de baas weer terug gevraagd is) dat hij dit alles wel kan doen.

Gezellig uit 😛 Dat was het dan weer voor deze week. Tot volgende week en misschien wel eerder.

2 gedachten over “5de week stage”

  1. Woa laatste stukje heb ik wel 5x moeten lezen om tot dezelfde conclusie als jou te komen! Dat het allemaal een beetje raar is. Jammer van alle complicaties. Hoop dat je het nog steeds naar je zin blijft hebben daar!

  2. Jazeker dit heeft geen invloed op mij ik hoor het aan doe er vrij weinig mee. Het enige wat is dat ik het onthoud voor een tijdje. Maar dat gaat met de tijd vanzelf weer weg. Minder belangrijke dingen moet je snel weer vergeten.

Reacties zijn gesloten.