Het is inderdaad een week geleden. En deze week is dan ook geheel gepland om DeSTIN te begrijpen. Dus ik zou hier een heel lang verhaal neer kunnen zetten dat ik heb lopen lezen en nog meer lopen lezen dingen lopen opschrijven en lezen. Maar dan zou het wel heel snel saai worden. Dus op naar het volgende onderwerp.

Om jullie geïnformeerd te houden over mijn communicatie met school. Na ruim 4 weken wachten en zo’n 30 mailtjes a 10 A4tjes vol met tekst eindelijk een reactie van de persoon die mij hoort te antwoorden. Ja je kan dan wel 4 man binnen school over dit onderwerp aanschrijven maar er is geen proces die zegt wanneer punt 1 niet werkt dan doet punt 2 het. En zoals de vuistregel op school is “de student is zelf verantwoordelijk”.
Houd dit in dat wanneer een student een probleem heeft met een docent het de student zijn probleem is.

Wil ook zo’n regel

  1. Ik heb gelijk.
  2. Wanneer ik geen gelijk heb treed regel 1 in werking.

Dus ik heb altijd gelijk. Dus er is weer contact met de juiste persoon nu alleen alle voorgaande mailtjes netjes afhandelen het proces moet wel netjes afgehandeld worden. En hopelijk ook wat lessen uit geleerd worden.
Als er meer te melden valt dan zal ik dat wel melden maar op dit moment is het nu wel even klaar met dit onderwerp.

Verjaardag ja dat is waarschijnlijk het gedeelte wat jullie willen lezen. Dus speciaal voor jullie de link (More…)

We beginnen bij het begin want dat is het leukst. Op 26 maart vertrek ik vanuit mijn appartement samen met Meifang naar Bar 098 deze voor de mede CHECK-IT studenten van de eerste groep is een van de bekendste bars voor ons. Bij aankomst bleek deze echter in de steigers te staan. Dus op naar de volgende Club Mix werd het. Bij aankomst zat deze lekker vol. Eenmaal bij de tafel aangekomen was het tijd voor wat drinken. Dit lied even op zich wachten maar dat mag de pret niet bederven. Daar kwam de whisky aan nadat deze gemixt was met ijsthee werd het ingeschonken en toen wachten to het 0:00 werd.

Jazeker de tijd is zo betrouwbaar als maar kan je weet zeker dat het vanzelf 0:00 gaat worden. 27 maart 0:00:01 hop daar komen de gefeliciteerd knuffels. Chinese doen niet aan het 3x kussen dus geven we maar en knuffel ook goed. De taart hier “cheese cake” genoemd uit een groot rood code gehaald. Hoewel de naam hier cheese heeft zit dit er niet in. Deze overheerlijke slagroom achtige taart smaakte verrukkelijk. En onder het genot van de vele meer whisky die gingen komen was het genieten.

Na nu al een tijdje in de club the hebben gestaan waar het vol hangt met laser mapjes en zo goed als alles licht kan geven begon ik me toch langzaam af te vragen waarom het club mix heet de manier dat tussen nummers gewisseld werd kan een kind van 8 nog. Je zet die uit en de ander aan alsof je maar 1 cd speler hebt of zoals DJ’s nog vaak doen platen. Ook als een nummer bijna op gang ging komen werd er al weer gewisseld. Alleen de nummers waarop het dans personeel en zing personeel voor ons klonken wel goed. Maar kom op je bent er voor de lol en dit maakt het alleen maar grappiger.

Nadat het wat later was en 02:00 was geweest gingen we naar de volgende bar. Bar 1801 wat Chinese met nummers voor hun bedrijven hebben weet ik nog steeds niet maar het zal wel iets met de uitspraak van die nummer te maken hebben. Daar aangekomen werden we samen gevoegd met een groep Noorse geloof ik. Maar omdat de club vol zat konden we niet als 1 groep naar binnen. Duurde even voor ik dat door had het was omdat ik al binnen was en dacht hey ik ken maar 2 mensen waar is de rest. Die bleken ondertussen ook al binnen en een tafel bij de deur gekregen te hebben waarna we al snel naar het midden werden verhuist.

Hier kwamen de kannen bier en nadat deze ook leeg waren over naar de Whisky. Meifang die de volgende dag weer moest werken begon zo tegen een uur of 4 tegen me te zeggen dat ze naar huis wilde. Dat klonk wel goed en na afscheid van iedereen genomen te hebben in de taxi terug naar huis. Ow ja de taxi wel 22 Yuan omgerekend 2,50 euro daar ga je nog niet eens voor met de bus in Nederland. Oke prijs verhouding met een bus is dan ook meteen weer heel anders. Een bus is maar 1 Yuan maakt niet uit hoelang je erin zit je Chipkaart doet biep en wil je nog iemand mee nemen hou je hem er nog een keer tegen aan. Uitchecken hoeft niet aangezien de prijs vast staat.

Terug naar waar we gebleven waren naar huis. Daar ons overheerlijke bed opgezocht en slaap lekker. Heerlijk een wekker die me om 11 weer wakker maakt dat is prima. Ontbijtje en even de tijd doden met wat boodschappen en spelletjes 18:11 belletje vanuit NL van harte gefeliciteerd. Na ook zo’n beetje al mijn whatsApp mensen in men telefoon lastig gevallen te hebben en daar ook menig berichtje van terug gehad te hebben was het tijd om me te gaan begeven naar Owen. Ja die kerel van vorige week.

Zijn zoontje van 3 is ook op 27 maart jarig en Meifang had een hout autootje gekocht voor het kereltje. Klein verhaaltje vooraf die kerel wilt heel graag dat ik lang kom. Hij wilt handel met mij doen alleen als ik zo luister is het in Nederland niet echt mogelijk dit op te zetten. Hij regelt schoonmakers en oppas vanuit de Philippijnen hij laat ze betalen voor hun visa en vlucht en in China zorgt die ervoor dat ze met een zero entery 2 jaar in China mogen blijven. Klinkt een beetje als mensen handel weet wel zeker dat NL niet zo blij met mij word als ik dat ga doen 😛 het grappige is dat hij maar blijft zeggen hoe makkelijk China is. Ja dat weet ik ondertussen wel maar als je zo goed bent met visum waarom kan je dan niet het NL systeem uitleggen als je het allemaal zo goed weet.

Maar goed ik kom daar binnen geef het kadootje aan dat kleintje en het kado is foetsie ow ja dat is waar ook Chinese pakken hun kado uit het zicht uit. Dus na verloop van tijd zag ik het autootje weer terug. Ook had ik een 2de cheese cake bij me die van vannacht was toppie en we hadden er 2 gehaald ook een voor deze gelegenheid. Alleen verdween deze ook en zag ik hem later heen en weer geschoven worden op een doos met bier. Het kleintje vond het leuk om een doos bier heen en weer te duwen in huis. Wel grappig nog een keer gered van de ondergang waarna die me heel zielig aankeek. En in het Chinees iets aan me vroeg. Bij het herstellen van de doos en terug zetten was het weer voorbij.

Wat was hier nog meer aanwezig ow ja bier bier en een karaoke zet nu vind ik het niet erg om een nummer mee te bleren maar laat me eerst even binnen komen. Na dat ik 10 sec zat microfoon in men handen “do you know song?” nope weet niet eens wat je hebt. Deze versie van Karaoke is bagger tekst is niet goed en de melodie is vaak een soort remix nummer waardoor je helemaal niks herkent de versie in de K-TV bars hebben tenminste nog op de achtergrond verzacht de zanger zelf zodat als je het even kwijt ben weet waar het bleven is. Volgende punt ik zit 30 sec hop een hele vis voor men neus. Als er één ding is waar ik nog steeds veel moeite mee heb is het vis. Na weer eens een dappere poging er een hap van te nemen gezellig 5 minuten bezig dit weg te krijgen.

Ja Meifang is er nog steeds niet na een beetje kennis gemaakt te hebben met de mensen die er zitten blijkt er een fransman aanwezig. En ja hij spreek Engels voor het eerst dat ik een Frans Engels accent hoor en kan je zeggen prima te verstaan met hier en daar wat grappig franse klanken er tussen door. Hij woont al 13 jaar in China en hij kent Owen van een import meisje. De naam van de Fransman is zoals de hogesnelheidsbuslijn hiero ook genoemd word BRT hij is een engineer en werkt voor een Frans bedrijf in China helemaal top.

Na een tijdje kwamen we op het onderwerp aardbeving in Japan en dat die suffe Chinese kilo zout hebben gekocht om zich tegen radioactieve zooi te beschermen. Als er iets is wat niet helpt is het wel zout. Eerder een metaal soort zoals zink of ijzer maar goed. Ook Meifang heeft 5 zakken zout gehaald. Dus als er iemand zout nodig heeft ik heb nog een paar kilo. Even voor de duidelijkheid de centrale zit echt te ver weg van mij mocht er toch nog iets gebeuren. ik zit +/- 4000 KM er vandaan. Dat waarmee ik dan nog in aanraking kom is met een douche weer weg.

Nu kan ik zeggen dat ik tegen de bier wat ze hier hebben heel goed kan. Het is alleen dat je vanzelf zo vol komt van de vocht. Waar ik niet zo goed tegen kan is die tequila vooral als er niet de juiste glaasjes voor worden gebruikt. Plastic bekertjes en Owen schenkt het in als limonade de eerste paar keer ging het wel goed doordat ik wist te voorkomen dat hij er teveel in gooide. De laatste voor mijn vertrek was minder geslaagd. Maar ging toch naar huis en tegen de tijd dat het zal intreden zou ik toch al op bed liggen.

Dus over het algemeen een top dag.

Club MixBar 1801Bar 1801 2e spotOwen ’s place

3 gedachten over “6de week stage en Verjaardag”

  1. Je bent lekker bezig lees ik zo! Ik heb in mijn project team een frans studente die ook zowaar engels kan. Het is echt mega grappig z’n accent. Maar jij aan de tequila zo zo… doe mij ook is z’n taxi rit…

  2. Hey Michel,

    Leuk stuk!

    Hoe komen ze er in hemels naam op dat zout help tegen radio straling? Ik hoor wel in Nederland op het nieuws dat de regering in Japan erg onduidelijk zou zijn over wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Reacties zijn gesloten.