14 juli 2011

Hey een post waarbij ik niet over mijn stage hoef te schrijven.

Hoewel het nog niet geheel voorbij is het stage lopen in ieder geval voorbij en ben ik samen met Meifang dus 2 weken heerlijk op vakantie geweest. We begonnen op 2011-07-05 met de hogesnelheidstrein naar Hangzou deze plek is bekend in China omdat het op de 1 Yuan briefjes staat. De foto op het papier laat drie pilaren in het water zien. Dus onze doel was om die 3 pilaren ook daadwerkelijk te gaan bezichtigen. Een andere opmerking bij de vakantie was dat we niets echt gepland hadden. Gewoon naar de plek toe en dan daar uitvogelen hoe en wat. Na een treinreis van ruim 8 uur kwamen we op het station aan van Hangzou hier werden we overspoeld met toeristen gidsen wat best handig is natuurlijk als je niet geregeld heb. Nadat Meifang een tijd gebabbeld had bleek dat we voor 3 dagen een programma hadden geregeld waarna we naar een hotel gebracht werden. Omdat we niet zo moeilijk zien vond ik het eerste hotel al prima maar de toer gids vond van niet en voor 2 euro meer konden we in een luxer hotel slapen. Hij had even geregeld dat de prijs met meer dan de helft omlaag kon. Dat vonden we natuurlijk niet erg. En inderdaad het 2de hotel zag er een stuk beter uit. In de zin van beter schoon en onderhouden.

Het was ondertussen al weer aardig laat dus we gingen op jacht naar een restaurant. Hotel uit bocht om en hopa daar was het eerste restaurant al. Een muur vol met plaatjes van wat we kunnen eten. Ik dus wat aanwijzen en Meifang wat aanwijzen en bij beide te horen krijgen mëoo wat betekend we hebben dat niet. Na wat anders besteld te hebben duurt het natuurlijk even voor je het te eten krijgt. Wat wel gebruikelijk is dat wanneer je het eten krijg dat je er ook rijst bij krijgt echter deze was al koud en er moest dus nieuwe gemaakt worden. In plaats van dit te vermelden bleven ze maar zeggen nee komt er zo aan en tegen de tijd dat we rijst kregen hadden we eigenlijk de schalen al op. Maar goed, goed gegeten nog even op jacht naar een pin apparaat aangezien de gene vlak bij het hotel mijn bankpasje niet lekker vond. Na ook dit geregeld te hebben op jacht naar een winkeltje en terug naar het hotel.

De volgende dag tijd voor het belangrijkste van deze trip de drie pilaren in het water maar eerst wat bussen vol krijgen. Klein busje in klein busje uit grote bus in en naar een soort van tempel. Terwijl we de berg op lopen richting de plek waar we willen zijn een aan een stuk lang verhaal over het gebeid in het Chinees beetje jammer dat ik daar nog steeds maar weinig van versta. Dus wat zie ik een meer met waterplanten erin en grote lelies. Tijdens het pad omhoog water valletjes langs het pad. Halverwege een huisje met in plaats van Leeuwen of Olifanten voor de deur twee schildpadden met een rechthoekig gat in hun rug waar weer een plankje hout in licht wat blijkbaar moet drijven.

Veel dingen brengen geluk maar ook veel uitspraken in het Chinees bij de verkeerde tong betekend weer dood of ga dood. Na dit huisje gepasseerd te zijn lopen we over een bruggetje wat over een zwembad heen gaat met aan beide kanten een pot in het water. Ja zo’n park wilt extra geld verdienen en Chinese doen niets liever dan geld in het water gooien waarbij er een pot in het water zit. De volgende trap op hier krijg ik een korte uitleg dat het gebouw wat achter een muur zit een van de 3 zuiverings gebouwen is voor water. Wat meteen duidelijk maakt wat voorn park we nu rondlopen.

Bij de volgende tempel achtig lijkende gebouw te zijn aangekomen. Was er een binnenplaats en was er een soort kleine zwembad dat heel langzaam gevuld werd door water vanuit de berg dat uit een leeuwenkop kwam. Voordat het uit de leeuwenkop kwam was er een glasplaat met een chinees bordje dat meld dat dit heel schoon water is. Een hele attractie is dat om te zien dat Chinese bijna ellebogen naar die plaats toe willen om een foto te maken.

Er werd ons vermeld dat we een uur de tijd hadden om rond te kijken en dat we daarna bij de bus moesten zijn. Had het pleintje al gauw gezien dus hop een trap op naar het volgende pleintje. Hier was een man uit steen gehakt met daaromheen leeuwen. met daarvoor weer een vijvertje. Wat nog meer opviel er was niemand. uitgestorven stuk park. En zelfs nadat we daar naartoe waren gegaan werd het niet drukker. Dus wat foto’s gemaakt beetje gechilled en vervolgens weer naar beneden. En natuurlijk veelte vroeg bij de bus aankomen nadat ik op een muurtje kon zitten kreeg ik ineens een waaier in mijn handen gedrukt van een Chinees die bij ons in de bus zat. Ik hem bedanken en vertellen dat ik geen Chinees spreek maar Meifang natuurlijk wel. Nadat Meifang een tijdje met ze  gesproken had konden we in de bus. Op naar het meer.

Bij het meer aangekomen met heel veel bruggen. Werd ons uitgelegd dat een heel groot schip in de form van een draak speciaal voor de regering was maar dat je het voor 1000 euro wel zou kunnen laten varen voor je. He he iets teveel van het goede geef mij maar het toer bootje. Waar ik voor vreesde was dat het een open boot zou zijn maar bij aankomst leek het meer een boot met een huisje er bovenop gemaakt van uit. Aangezien het op dit moment de heetste maand is was dit huisje ook wel warm alle ramen open en de koelere wind van het water zorgt voor prima verfrissing.

Na ongeveer tien minuten kwamen we bij de drie pilaren aan snel foto’s nemen aangezien we er niet voor stil gaan liggen. Nu had ik verwacht dat er veel meer van die pilaren in het water zouden zijn maar er blijken echt maar die van die pilaren in dat hele meer te zitten. Daarbij zijn ze zodanig tussen de eilanden gezet dat je er wel met de boot naar toe moet. Na ons boot tripje waren we aan de andere kant van het meer en moeten we door weer een tempel heen lopen.

Deze gevuld met wat beeldjes en de tempel huisjes en meertjes begint het me ondertussen wel wat saai te worden al die tempels. Ze lijken eigenlijk allemaal wel op elkaar meerdere kleine huisjes met daartussen een grotere waar een soort van stookplaats uit ik gok koper gemaakt is. Waarbij je bij iedere tempel een grote Boeddha beeld binnen hebt waar je dus uit te kluiten gewassen wierook stokjes voor moet gaan aansteken. Dit is echt goud geld wat je betaald je betaald 10 euro per stok en ongeveer de helft van de Chinese doet dit ook vrolijk. Als je naar de kwaliteit van die stokken kijkt kan dat nooit meer dan 50 cent gekost hebben.

Na ongeveer het slechtste maaltijd voor teveel geld gegeten te hebben (ja we hadden honger) gingen we deze tempel ook weer uit. Waarna we een stuk moesten lopen voor we weer bij de bus waren. Waarna we naar het volgende plek gingen. Daar zijn we dan bij een groot gebouw kortingskaartje in je handen gedrukt en naar binnen jij. Hier werd ons uitgelegd hoe dons word gemaakt. Je hebt een rups die verpopt en de verpakking van de rups dat is dons. Was interessant om te zien ook hoe de machine’s van zon pluizig bolletje weer een draad maakt.

Eerst was je de cocon waarna dat je hem kan openen een lege behuizing met wat restante rups. Waarna je die witte verpakking over een boog heen trekt om het wat sneller te laten drogen. vervolgens gaan die gebogen velletjes naar 4 mensen die deze telkens uittrekken tot een deken formaat. waarna ze deze in een hoes stoppen hoppa een deken. Omdat dit een overheid gebouw is en dus garandeert dat de kwaliteit echt is betaal je daar ook voor. Ik begrijp nu ook de advies uit Nederland om het bed linnen mee te nemen van het trouw bed wat we van Meifang haar ouders gekregen hadden. Maar ik weet toch echt heel zeker dat het bed deze bed linnen er niet op had zitten. Deze zijde stof is zo zacht en warm ons bed was wel warm maar dat was meer vanwege de bijna 10 cm dikke deken met een katoene linnen eromheen.

Met dit spul erin hoef die deken niet zo dik te zijn en kan er een stuk mooier stukje stof omheen. Maar goed als ik China weer bezoek staat daar een mooi groot rood bed voor me klaar die er speciaal voor Meifang en mij staat.

Oke terug naar vakantie trip. Na deze dons fabriek gezien te hebben en ook de winkel die eraan vast zit mochten we een park ernaast ook bezichtigen. Dit kleine dorp wat ook weer op een wat grotere tempel leek had een enorme Boeddha uit een berg gehakt zitten. Ook was er een hoger gelegen kamer waar alles van goud leek te zijn waar je natuurlijk een foto kan laten nemen. Er was ons verteld dat het er zo heet zou zijn dat je er een eitje op de grond kon bakken. Echter nergens een Chinees gevonden die dit ook daadwerkelijk deed. In het park nog een poging gedaan om me voor te doen als een aanhanger van een andere groep maar helaas ze trappen er niet in dat ik bij een andere groep Chinese hoorde 😛 geen gratis voorstelling.

Einde dag eten in een andere restaurantje (noedels), boodschappen doen voor water en eten voor de volgende dag.