13 juni 2011

Aangezien mijn vorige post al een stukje van deze week heeft meegenomen is er dus nu iets minder te vertellen.

Maar niet getreurd het was namelijk een interessante week. Voor wat mijn stage betreft het gaat uitstekend met het coderen naar CUDA.
Data word nu verwerkt en dan begint nu het cluster gedeelte. Wat voorheen dus erg traag was moet zo heel snel gaan aangezien de duizenden vergelijking tegelijk zullen gaan.
Maar tot het punt dat het gaat gebeuren moet er nog wat met de data gedaan worden want blijkbaar is het nu te groot om in 1x te verwerken dus ben weer aan het spitten hoe dat opgelost werd in de oude code 😛
Het opsplitsen is niet zo moeilijk de structuur die het huishoud wel. Vandaar.

Na de Dragonboat festival en de foto dag was het dus weer werken en thuis komen 🙂

Woensdag en Donderdag kan ik weinig over vertellen behalve dat ik Prof. Hugo de Garis weer ontmoet heb op donderdag.

Hij heeft een iPad ow god ik een Apple producten het heeft zo zijn sjarmes maar ook zo zijn onaardigheden. Apple betekent iTunes en als er iets is wat ik probeer te vermijden is het wel iTunes. Heb het nu meerdere keren geprobeerd te gebruiken. Maar nee. Ik heb aardig wat muziek niet zo netjes opgeslagen maar ik kan het vinden. Als ik iTunes zijn gang laat gaan kan ik het niet meer vinden alleen iTunes kan het dan nog daarbij slaat het je hele muziek bestand verborgen nog een keer ergens op. Maar goed dat was dit keer niet het probleem we gaan nu over naar PDF’s en dan niet een stuk of tien maar een stuk of tienduizenden.

Er is een product wat het annoteren in een PDF mogelijk maakt met de commentaar en notatie mogelijkheden die blijkbaar in PDF wordt ondersteunt. Zo is er voor de iPad de mogelijkheid om iAnnotate te gebruiken deze werk op zich wel goed. Het voorziet de Apple gebruiker de mogelijkheid om mappen aan te maken en daarin de bestanden te stoppen. Echter kan je de bestanden niet met iTunes overdragen naar het apparaat om deze vervolgens te benaderen. Apple laat namelijk geen mappen toe alles moet in 1 grote lijst beschikbaar zijn. Zie je het voor je tienduizenden PDF’s in een lijst waar je dan vrolijk door heen mag scrollen. (Nee ik ook niet)

Dus om dit probleem op te lossen moet er iets anders gebruikt worden dan iTunes. De enige opties die het programma ondersteunt is Dropbox of Aji PDF service. Aangezien Dropbox in China wat moeite heeft en het met de laatste versie wel opgelost is maar blijkbaar een oudere versie nog een iAnnotate zit gaat dit hem niet worden. Aji PDF service ook wel APS genoemd in iAnnotate zelf draait een service over Bonjour een Windows/Mac service die bestanddelen mogelijk maak met andere Apple producten. Bij het opstarten van het product de standaard vermeldingen van Windows firewall maar nope het programma houd zich niet aan de regels dus komt er niet doorheen.

Het resultaat is dat Windows firewall uitgezet moet worden. Met een router configuratie zou dit geen probleem moeten zijn. Echter draait er ook nog het programma eMule op deze pc. Ow god ik begrijp dat je er veel PDF’s mee kan binnen halen maar met het downloaden van zoveel virussen is het vragen om besmet te worden. Maar goed blijkbaar is meer PDF’s belangrijker dan een stabiel systeem.

Terug naar APS deze werkt met alleen mappen. Dus je maakt een map aan daar pleur je de PDF’s in die je wilt en je kan de hele map of één PDF per keer downloaden. Nu zit er een indexering in APS nu is dat wel logisch wat niet logisch is dat het alle bestanden volledig indexeert inclusief inhoud. Het maakt het enorm traag en gebruik van de volledige indexatie wordt niet eens gebruikt. Als het nauw alleen een snelle index deed op de structuren was het binnen een paar seconde klaar zelfs al zou je er mega veel bestanden in zetten.

Maar goed het werkt nu. Dus zal nog wel wat ondersteuning bieden aan het geheel.

Op vrijdag was het weer eens K-TV dag dit keer omdat een van Meifang haar collega’s vertrokken is bij het bedrijf en een afscheidsfeest geeft. Ow heerlijk de oude vertrouwde vijf dobbelstenen in een bakje. En bluff de meeste ogen. Dit keer bleek ik niet zo goed in het spelletje maar dat maakt het alleen maar gezelliger. Na wat Engelse nummers gezongen te hebben en wat mee geneuried op de Chinese nummers was het weer tijd om te vertrekken.

Zaterdag en Zondag was gewoon bagger het regende veelte hard. Xiamen blijft zo wel een stuk schoner 🙂

Dat was het weer. Tot volgende week.

2 gedachten over “Week 17”

  1. We willen weer nieuwe verhalen + foto’s!!
    Aaah tooooeeeee! want wij maken niks mee, dus we moeten het doen met jou avonturen 😉
    Liefs!

Reacties zijn gesloten.