24 februari 2011

Jazeker je kan ze overal maken en het recept is niet zo moeilijk. Bloem, Eieren en Melk zijn de ingrediënten en als je zoete pannenkoeken wilt gooi je er een beetje suiker in.

Vandaag begon als een gewone dag wakker worden douche ontbijten naar mijn werk. Terwijl ik naar mijn werk ging even een stop gemaakt bij Luke hij de het mogelijk heeft gemaakt dat ik in China een huis en dat de stage papieren geregeld zijn. Na een uurtje of 2 met hem gebabbeld te hebben over van alles en nog wat vroeg hij of ik vanavond mee ging naar CHECK-IT (Naam van het eerste bedrijf waar ik stage liep in China) er zouden namelijk pannenkoeken gemaakt gaan worden en daar had ik natuurlijk wel zin in. Dus we spraken af dat ik na het werk weer naar hem zou komen. Even Meifang op de hoogte brengen en die vond dat ook goed.

Op naar mijn werk zelf, hoewel het gevoelsmatig niet echt productief was wel aardig wat werk kunnen verrichten aan wat documenten. Ondertussen mijn collega geprobeerd te helpen om de code waarmee we moeten werken ook op zijn machine werkend te krijgen. Maar helaas Windows blijft eigenaardig wat betreft foutmelding in het debug scherm. We weten ondertussen dat het een probleem heeft met het linken naar een aantal bibliotheken maar als we het linken goed zetten krijgen we nog bijzondere meldingen. Draai ik de zelfde code onder Linux dan zijn er natuurlijk geen problemen meer. De nu maar bedachte oplossing is de Linux omgeving naar Windows halen zodat hij tenminste ermee kan werken.

Na het werk Meifang opgehaald van het busstation en vervolgens samen met Luke, ik en Meifang in de taxi naar CHECK-IT. Dit was de eerste keer dat ik tijdens mijn 2de bezoek aan China CHECK-IT ging opzoeken dus best benieuwde wat er allemaal verandert was. Eenmaal aangekomen bleek het gebouw zelf op de begane grond grondig verbouwd te zijn. De vertrouwde bewaker zat nu in een hoekje weg gestopt. En er stonden allemaal demo bakken van glas bij de ingang. In de lift waren de lampen ondertussen allemaal vervangen voor spaarlampen dus die paste niet meer in de oorspronkelijke behuizing. Op de 5de (4de in Nederland) verdieping aangekomen was alles als van ouds behalve dat het een stuk drukker was aan indeling van de hokjes van de gang.

Aangezien de CHECK-IT ruimte zelf dicht zat direct de keuken in naar de vergader ruimte. Hier was het warm het bleek dat de airco nu ook kan verwarmen tijdens deze al niet meer zo koude dagen. (s’avonds 10 graden overdag 20 graden). Heerlijk wat slechte films lopen kijken onder het genot van een pannenkoek. Na dat we klaar waren met eten was het toch even tijd om te kijken wat er nauw verandert zou zijn aan de werk ruimte. Nu was de verwachting om de indeling niet zo hoog maar wat er aan de muren zou hangen of het prikbord.

Daar aangekomen bleek het prikbord nog precies de zelfde inhoud te hebben als toen ik er weg ging. Er was niet 1 foto bij gekomen. Ook de regels en een spelletje hingen er nog. Alle eilanden waren nu wel uitgerust met een pc en begreep dat projecten nu per eiland werden ingericht.

Hierna weer terug naar huis en een Chinese kennis voor de 2de keer geholpen met een brief. Het moest in Word en niet in een E-mailtje. (Wat natuurlijk heel anders is :P)

Zie jullie weer bij het volgende verhaaltje.

Een gedachte over “Pannenkoeken”

  1. Oew nu heb ik zin in pannekoeken!

    Een na laatste zinnetje is heel herkenbaar! We hebben hier een oudere finance mevrouw die een cursus outlook gehad heeft. Sinds dien is alles wat met der pc gerelateerd aan outlook.. Ook als de PC niet aan gaat. ” Outlook is stuk! “

Reacties zijn gesloten.