Een week en een dag verder ja gisteren had ik het even iets te druk maar vandaag gaat die er dan toch komen.

Zoals gebruikelijk begin ik even met een kleine update wat ik met mijn stage heb gedaan. En zoals sommige niet zou verbazen ben ik bezig met het begrijpen van DeSTIN. Nu snap ik ondertussen wel wat het doet maar hoe dit in de code tot stand komt is toch even iets lastiger dan ik in eerste instantie had bedacht. Daartegen valt het leren van CUDA weer reuze mee das dat compenseert elkaar redelijk.

Oke wat ben ik nu precies aan het bestuderen dan. DeSTIN werk met lagen en op iedere laag zit een raster waarbij ieder vakje gevuld word door een node. De werking van een van die nodes ben ik aan het uitpluizen aangezien er heel veel gebeurt daarbinnen.

Zo dat was het al weer voor mijn stage deze week mede omdat er wat dagen niet gevuld zijn met het werken aan DeSTIN lees hieronder verder.

Want Xiamen University is negentig jaar geworden en dat word groots gevierd zoals jullie in mijn vorige post konden zien werd er een kleine hoeveelheid stoelen uitgezet voor een podium hier ben ik natuurlijk naar toe geweest samen met Meifang. Wat nog redelijk wat geregel was aangezien die kaarten alleen voor studenten zijn en Meifang geen student van Xiamen is en ik wel. Maar e ik ben dan ook weer de enige buitenlander in het lab dus een beetje profiteren daarvan kan geen kwaad. En zodoende twee kaartjes voor de grote show.

Oke kaartjes op zak wat moet er nog meer gebeuren. De demo van de robot die moet worden gegeven en omdat ik er aan mee gewerkt had mocht ik die ook deels geven. Nauw vond ik dat niet zo’n heel slim idee maar goed beter dan in men eentje in het lab te zitten. We hebben een redelijke hal met daarin de gebruikelijke stands zoals we die ook in NL kennen. Wat opvalt is niemand staat iedereen zit en je moet wel redelijk je best doen willen ze je wat gaan uitleggen. Zo eigenlijk ook onze stand en ik kan me prima aanpassen aan deze cultuur het lastige alleen is we zijn het populairste standje van die hele beurs de hele dag lang.

Wat hebben we bij ons wat elektronische troep waar je niks aan hebt zolang je het net met duidelijke afbeeldingen aangeeft. Een half kapotte prototype van een vis camera en 3 robots. Waarvan twee de zelfde en een waaraan ik een stukje geholpen heb. Om eerlijk te zijn die twee de zelfde robotjes werkte vele malen beter dan die grote die we bij ons hadden. De grote robot die op spraak herkenning zou reageren hadden we namelijk 2 machines voor bij ons we hadden het ook met 1 gekund maar dat is veelte verwarrend voor die Chinese. Nu is het dus de bedoeling dat je Chinees tegen die robot aan praat maar omdat niemand de demo wilt geven voelde ik me geroepen dat dan maar te doen.

Dit heeft als komisch effect ik kan deels pinyin lezen maar mijn uitspraak daarvan is dus niet altijd even goed. Het resultaat de robot reageert altijd maar niet wat het moet doen het enige waar die goed op reageert is Ni Hao (Hallo). Maar omdat iedereen dol zijn op dansende robots komt dat in  mijn geval prima uit. Ik vraag blijkbaar in het Chinees spreek je Engels en het reageert met een gedicht. Ik vraag doe eens wat en het danst prima. Toeschouwers blij en ikke ook.

Terug naar waarvoor ik kaartjes heb geregeld. De show begint om 19:30 en de deur gaat dicht om 19:00 dus met de melding het begint om 19:00 was ik niet zo handig. Meifang had het gevoel dat je dan namelijk ook pas om 19:00 daar hoeft te zijn. Zeker als er maar een paar tienduizenden mensen het zelfde idee hebben. Daar aangekomen en net op tijd binnen bleken we niet naast elkaar te zitten en al die Chinese die blijkbaar ook per een naar binnen komen willen niet en plaats opschuiven door van ticket te ruilen. Dus nadat iedereen zit even op jacht naar 2 legen plekken naast elkaar. Dit bleek welgeteld een rij hoger te zijn. Probleem opgelost.

De show bestond uit van alles dans, opera, huidige bands (Chinese) en een stukje slapstick. Opera is niet zo geliefd door Xiamen studenten en tijdens deze gebeurtenissen gaan ze dan ook massaal naar de wc. Ook Meifang houd hier niet van ik daarin tegen vind het niet erg om te horen en vond het wel grappig om want bekendere melodietjes te herkennen binnen de opera zelf. Nu is de show buiten en de temperatuur in Xiamen schommelt erg hard. Het scheelt nog al eens meer dan 10 graden Celsius tussen dag en nacht. Maar dit keer scheelde het niet zoveel alleen word je wel langzaam steeds iets kouder. Als oplossing hebben ze je hiervoor een lamp gegeven deze geeft natuurlijk veelte weinig warmte af maar als je er mee gaat wapperen blijf je in beweging en is het lang niet zo koud. Het resultaat een massaal bewegende hoeveelheid lampjes ja er zijn 200.000 mensen aanwezig dus bedenk het effect of kijk naar de foto’s hieronder.

Om 23:00 is de show afgelopen met als eind optrede alle mensen die de show gaven die met een vlag staan te wapperen of een stukje staan te dansen. Ik die toch wel wat vuurwerk had verwacht na zo’n spetterend optreden had deze verwachting natuurlijk nooit in China mogen maken. Maar goed rood wapperende vlaggen dus uit gevlagd naar huis 😛

De volgende dag nog een keer de robot demo echter dit keer met andere Chinese wat een zuur de robot meld nog wel eens heat (heet) wat inhoud dat hij vind dat die te heet word. Echter de dag de voor had ik al uitgevonden dat die dit wel heel snel zegt en dat de temperatuur mooi stabiel blijft waarschijnlijk als ze de root 3 graden hoger hadden ingesteld dat die het nooit meer zegt maar goed de Chinees van vandaag de robot de hele dag uitgezet. Ook dat het kan praten was niet goed genoeg dus ook die uit en eigenlijk de gehele dag die andere robot’s schijfjes staan oprapen en iets wat klinkt als “touw pouw” tegen die robots lopen zeggen zodat het die schijfjes weer afschiet :P. Het grappige is weer omdat mijn uitspraak niet herkend wordt maar de robots het blijkbaar wel herkennen dat de mensen die naar de robot kijken verwast worden door een tegemoet komend schijfje of het moment dat het begint te schieten door hebben wat ik tegen de robot zij :P.

Dit was de viering van Xiamen University voor  mij ik had het wel naar mijn zin een kadotje achteraf voor mijn inspanning.

Op zondag met Meifang naar een van de grote winkelstraten hier in Xiamen. We zijn op jacht naar een winkel die trouwfoto’s maakt. Even ter verduidelijking nee ik ga niet trouwen in China. Het is hier gebruikelijk dat je deze foto’s ruim voor je trouwerij al maakt. Het grappige is ook dat ze je dan ook in allerlei verschillende trouw kleren laten rond lopen en op verschillende locaties foto’s gaan nemen. De eerste winkel waar we binnen liepen en wat uiteindelijk ook onze keus is geworden leverde de beste service voor de leukste prijs. Maar hierover de details iets later.

De tweede was slecht en de andere konden echt niet leveren wat de eerste aan ons ging bieden voor de zelfde prijs.

Terug naar de eerste en de rede waarom deze zo goed in de smaak valt. We krijgen hier voor een erg leuk bedrag het eerder genoemde resultaat. Als ik het goed onthouden heb 5 verschillende kleren op 2 lokaties. We krijgen een water afstotend boek van 16 inch. Ook krijgen we een glaze kubus die kan draaien met 3 foto’s van die dag erin een dvd met de foto’s waarin ze in een 3D omgeving worden weergegeven en als laatste krijgen we ook de negatieve en een VIP kaart zodat we na 2 jaar opnieuw foto’s kunnen laten maken.

De prijs is erg leuk het enige wat er misschien nog gaat gebeuren en dat zal de prijs waarschijnlijk nog leuker maken is dat de foto’s die van ons gemaakt worden gebruikt gaan worden voor hun presentaties. Ja je leest het goed ik kom als model in hun bestand te staan. Ha ha wie had dat gedacht ik als model voor een trouw foto/boeken winkel. Even kijken of ik er nog een levensgrote foto aan overhoud voor aan de muur. (hoef er geen lijst omheen die laat ik er in Nederland wel omheen maken. Of ik moet hem gaan opsturen.)

Dat was hem dan al weer. Tot het volgende verhaal.

Een gedachte over “8ste week stage en Xiamen University is jarig”

Reacties zijn gesloten.